Het is ne skone dag, onze jaarlijkse patroonsdag. Dit jaar op 19 januari.
Onze nieuwe tamboer, Martijn van Nunen dirigeert ons met ferme slag naar de kerk en terug naar het gildehuis. Samen met genodigden koffieleuten. Klaarmaken voor de feestvergadering, dat wil zeggen een goede bodem leggen aan de Brabantse koffietafel in het Hof van Solms.
Het is ook altijd mooi, omdat we op onze patroonsdag jubilarissen huldigen. Dit jaar mocht hoofdman Jos de Croon eerst Jos Smetsers de versierselen behorend bij 40- jarig lidmaatschap opspelden. Daarna was hij zelf aan de beurt voor het in ontvangst nemen van de Sebastiaanspeld voor 25 jaar lid van de overheid. Namens de Kring deed voorzitter Van der Staak bij én Jos Smetsers én bij Jos de Croon een gewaardeerde duit aan het revers. Bijzonder was dat keizer Cees van Rijen en Toon van Aa onder de bekende lamp werden gezet. Cees van Rijen omdat hij 45 jaar de last van de keizerskroon draagt en Toon van de Aa omdat hij werkelijk elke klus binnen het gilde ooit heeft geklaard. Een nieuw schild ging rond en oogstte bewondering. Zeg nu zelf. Dit schild draagt voortaan de oud-koning. Het hoe en wat hierachter volgt later.
Archivaris Piet Machielsen wist de aandacht vast te houden met een inleiding over onze opeenvolgende gildehuizen en de rol daarvan.
Hans Megens presenteert de nieuwe website die met behulp van Lennard van de Laar van Dualler is gemaakt. En ja, we mochten weer aan tafel voor de warme maaltijd vooraf aan de gebruikelijke rondgang. Dit keer lokte de trom ons naar Oud Brabant. Om met Guus Meeuwis af te sluiten:
” Ik heb tranen gelachen, onnozel gedaan en ten slotte tevreden het licht uit gedaan”