Gilde Sint Joris Middelbeers organiseert samen met Gilde Sint Sebastiaan Westelbeers op zondag 19 mei 2019 een gildedag van Kring Het Kwartier van Oirschot.
Op deze gildedag worden circa 60 gildes en ruim 2000 gildebroeders en – zusters verwacht die hoofdzakelijk uit onze mooie provincie komen. Uiteraard is Gilde St Sebastiaan Oirschot aanwezig.
Op het open veld aan de Westelbeersedijk in Middelbeers, gelegen naast het Oude Kerkje, zal het publiek getuige zijn van al het moois wat gilden te bieden hebben. De optocht met zijn pracht en praal, de wedstrijden in de diverse disciplines.
In het Oude Kerkje is die dag de toonstelling van gilde-attributen, waaronder mooie vaandels, prachtig koningszilver en attributen uit de lange bestaansgeschiedenis van de gilden. Deze tentoonstelling is geopend van 15.00 uur – 17.30 uur.
Voor wat betreft de overige activiteiten is de begintijd 12.00 uur (vertrek optocht) en eindtijd 00.00 uur in de tent op het open veld.
Het Jeugdvakantiewerk en JDFR (Jeugd Diabetes Fonds) zijn door de organisatie van de gildedag aangewezen als goede doelen welke financieel door ons zullen worden ondersteund.