We hebben dit jaar met en rond Pinksteren verschillende activiteiten.

Van 7 tot en met 10 juni is het jaarlijkse treffen van de Magirus-Deutz Club in onze gildetuin aan de Wintelresedijk. Magirus-Deutz was een Duitse fabrikant van brandweermaterieel, vrachtauto’s, militaire voertuigen en bussen. Merktypisch waren luchtgekoelde dieselmotoren. Het karakteristieke geluid van de luchtgekoelde Deutz motor kan men al van verre horen.
De toegang tot dit bijzondere evenement is gratis.

Op 8 juni, pinksterzaterdag, zal de laatste mis worden gehouden in de Sint-Bernadettekerk in Spoordonk. De kerk wordt dan, na net geen 83 jaar, onttrokken aan de RK eredienst. Die dag is het gilde present bij de overtrek van de Bernadettekerk naar de Petrusbasiliek in Oirschot. Het gilde zal omstreeks 17.45 uur een erehaag vormen bij de ingang van de Petrusbasiliek.
Aansluitend, omstreeks 19.00 uur. zal het gilde als gastheer een bezoek en vendelgroet brengen aan de Magirus-Deutz Club in de gildetuin.

Uiteraard nemen we op Tweede Pinksterdag ook, zoals al vele jaren de traditie, deel aan de processie naar de Heilige Eik. We vertrekken om 09.45 uur vanaf de boerderij van Neggers aan het Groenewoud. Als het slecht weer is, luiden in Oirschot en Spoordonk ’s morgens om 09.00 uur de kerkklokken en vindt de plechtigheid in de kerk plaats om 10.30 uur.