Zaterdagavond, 17 augustus 2019, is Loek van de Wal overleden. Ome Loek, zoals veel van zijn broeders hem aanspraken, is 93 jaar geworden. Hij werd onze broeder toen hij 26 jaar was. Dat betekent dat we 67 jaar lief en leed deelden met elkaar. Maar vooral gezelligheid. Ome Loek was een levensgenieter. Zijn loopbaan binnen de gelederen van het gilde startte met het lidmaatschap van de kascommissie in 1958. Via achtereenvolgens secretaris, koningsdeken, hoofdmansdeken en deelname in een aantal commissies, werd ome Loek inĀ  2002 erelid van het gilde. In 2012 ontving hij het kroontje van de Kring. Het kroontje werd hem opgespeld tijdens het feest in de gildetuin ter ere van zijn 60-jarig lidmaatschapsjubileum.
Op donderdag 22 augustus om 10.30 uur nemen wij met gilde-eer afscheid van ome Loek.