Goedgemutst verzamelden de broeders van Gilde Sint Sebastiaan Oirschot zich zaterdag 18 januari 2020, even na 08.00 uur in het gildehuis. Onze patroonsheilige dag vieren, dat zouden we gaan doen. Maar het liep anders. Kort daarvoor ontving de rentmeester het bericht, dat een zeer gewaardeerd lid plotseling was overleden. Hans Megens, nog maar 63 jaar, was heengegaan. Dat kwam als een mokerslag binnen. Verslagenheid, stilte, niet te bevatten. We waren van slag af, stelden vragen, waarop geen antwoord mogelijk is.
Vrijdag 24 januari om 13.30 uur, nemen wij met gilde-eer afscheid van Hans in de basiliek Sint Petrus Oirschot.
Hans hechtte aan broederschap. In de ruim 25 jaar dat hij lid was, mochten wij dat telkens ervaren. Hij wilde het voortbestaan van het gilde met haar tradities borgen. Maar wel in de wetenschap dat we in de 21-ste eeuw leven. Het was daarom logisch dat juist hij gevraagd is om een denktank te formeren, die met voorstellen zou komen voor een gezonde toekomst van ons gilde. Er zijn er heel wat gekomen. Variƫrend van de werkwijze van commissies, de programmering van hoogtijdagen tot het borgen sluitende begrotingen. Passend bij Hans was ook het voortdurend wijzen op het belang van communicatie naar de broeders, tussen de broeders en met de omgeving van het gilde. Hans heeft zijn schouders gezet onder een vernieuwde opzet en inzet van de hedendaagse media. Hij bleef daarna deel uitmaken van de webredactie. We zullen hem missen.