Een kleine wandeling door onze gildetuin laat zien hoe tijden veranderen. Dit zag Toon van der Aa bij het schieten van foto’s in de gildetuin op de dag dat de wekelijkse oefenavond zou beginnen, 30 maart. Op de facebookpagina staat:
“Om begrijpelijke redenen, het verwoestende over de wereld razende coronavirus, hebben we dat voorlopig voor ons uitgeschoven”.
Dat de tuin zich daar niets van aantrekt en uit de winterslaap herrijst, is te zien aan de hand van zijn foto’s. KlikĀ  op:

Gildetuin komt tot bloei

Alhoewel de toegangspoort dicht is, zoals te zien op de foto, is het natuurlijk mogelijk om een wandeling door de tuin te maken en dezelfde ervaring als gildebroeder Toon te ondergaan. Schieten op de wip kan uiteraard ook. Maar doe dat niet in groepsverband (3 op meer) en houdt tenminste 1,5 meter afstand van elkaar.

De volgende woorden komen ook uit de koker van Toon.
De rode beuk, in 2016 geschonken door het bedrijf van onze onlangs overleden gildebroeder Hans Megens, begint voorzichtig nieuwe spitse knoppen te tonen. De gewone beuken in het beukenlaantje laten al een zweem van groen zien. Distels vormen rozetten. Hier en daar komen paarse bloemetjes op in het gras. In de omringende heesters staan sommige al in blad. Andere laten mooie witte bloemen zien. De de boulesbaan wacht op de eerste wedstrijdjes. De klotenboom (Staphylea pinnata) heeft al mooie ronde bloemknopjes. Zo ook de groep krentenboompjes. Maar het zal nog wel een paar dagen duren voordat alle heesterbloemen open zijn. Het moet nog wat warmer worden.