Heerlijk, het is zondag! Prachtig weer deze zondag. Toch blijf ik vooral thuis. Deze zondag is een leesdag!
Doordeweeks is het de krant én een boek. Kan van alles zijn: literatuur, thriller, Asterix en Obelix, geschiedenisboek.
Daarnaast zijn er nog boeken die het inkijken waard zijn. ‘Koffietafel- of toiletboeken’, zeg maar. Boeken van wijlen Peter van Straaten bijvoorbeeld. Maar de moeite waard om te lezen zijn de informatiestukjes over de tradities van ons gilde. Speciaal voor vandaag, voor jou is er een nieuw deel gepubliceerd. Dit keer over de patroonheilige en teerdag. Eerder verschenen: vendelen, tamboeren en vol ornaat. Misschien iets voor deze zondag!?
Er is vast een boek(je) dat je bij is gebleven, lang nadat je het uit had. Laat het eens weten. We zijn benieuwd wat er zoal gelezen wordt door gildebroeders. En dat mag ook een ‘guilty pleasure’ zijn, hoor!
Om met woorden van Peter van Straaten uit zijn boek ‘Het is niet anders’ te stoppen: “Nou ja, het was maar een ideetje”.

PS Broeders lees ook even de regel onderaan de afbeelding van het boek.