Broederschap floreert met onderling contact, door het delen van informatie met elkaar in persoonlijke gesprekken. Sommigen zeggen door ouwehoeren en  anderen hebben het dan over roddelen. Gewoon kletsen dus.  De tijd breekt aan dat we dat weer kunnen doen. Er zal heel wat bij te kletsen zijn. Dit kan en mag weer tijdens:
a) het werken in en aan de gildetuin op zaterdag 27 juni vanaf 09.00 uur;
b) het schieten op de wip op maandagavonden vanaf 6 juli a.s.
Het kletsen was gelukkig niet helemaal uitgedoofd tijdens de coronamaatregelen. Denk bijvoorbeeld even terug aan de geslaagde virtuele kien- en quizavond. Een ander goed bijkletsinitiatief is de nieuwsbrief van de 4-Oirschotse- gilden die we per mail ontvangen. Verder zijn de nieuwe leden gestart met interviews met “oudjes”. Jean-Pierre Louwers heeft het spits afgebeten met een keukentafelgesprek met “oudje” Stijn Nuynens. Wat er allemaal gekletst is, houden we nog even achter totdat er meer interviews zijn geweest. Spannend!

 Verjaardagen zijn eveneens van die momenten om (bij) te kletsen. Jarig in maanden juli en augustus zijn:
Arie Adriaans (5 juli), Toon van der Aa (8 juli), Gard Smetsers (10 juli), Wim van den Biggelaar (22 juli), Paul de Wert (23 juli),  Peter Wedemeijer (4 augustus), Ad van Mil (5 augustus) en Jan van Zelst (19 augustus).