In het vorige nieuwsbericht stond het al. Twee van onze dieptrommen schitteren weer met hun klank én hun goudgeel glanzend uiterlijk. Dit omdat de tamboers van het gilde, Martijn van Nunen en Toon Capel het initiatief namen tot een volledige restauratie van de trommen, uitgevoerd door dorpsgenoot Ad Kolsters. De trommen werden vlak voor de start van het koningschieten gepresenteerd door de tamboers met tekst en uitleg over historie en techniek.
Gildeheer pastoor Spijkers, bijgestaan door acoliet Peter Wedemeijer,  gaf aan het verzoek om de trommen in te zegenen graag gevolg.

 

 

 

 

 

 

 

En natuurlijk: trommen moeten bespeeld worden. Daarvoor had Toon Capel speciaal voor de gelegenheid de mars ‘Caert 1531’ gecomponeerd. Op fantastische wijze brachten de tamboers het stuk tot leven. Een staande ovatie was hun deel.
Gisteren is de compositie ook voor het eerst uitgevoerd buiten het gilde en wel buiten voor zorgcentrum Sint Joris met als bijzondere luisteraar, onze broeder Cor Welvaarts. Een prachtig moment. Broederschap in een woord.
Ongetwijfeld zal Oirschot en wijd rontelom er in de toekomst nog veel van de mars ‘Caert 1531’ horen.

Nieuwsgierig geworden naar de compositie ‘Caert 1531’? Luister en geniet door te klikken op:  https://youtu.be/dREjgFW9PE8