De ‘sebastiaansladder’ is de oplossing om binnen de coronamaatregels met elkaar te schieten in de gildetuin met uitzicht op de Cees-van-Rijen-wisselspeld. De naam ‘sebastiaansladder’ is gekozen met een knipoog naar het Bijbelse verhaal, waarin Jacob in een droom een ladder ziet die tot in de hemel reikt en waarop engelen dalen en klimmen.
Het klimmen op of afdalen van de sebastiaansladder met 6 sporten waarop 16 schutters zijn ingedeeld, is begonnen op de dag waarop het schietseizoen gebruikelijk start: de maandag na het ingaan van de zomertijd.

Hoe bereik je de hoogste sport?
Toon van der Aa heeft op basis van eerdere schietresultaten en verder op inschatting een ‘ladder’ samengesteld: onervaren schutters bovenaan en de besten onderaan.
Stijgen op de ladder doe je door de eerste of tweede gildebroeder die boven je staat uit te dagen en daar van te winnen. Dus wanneer de uitdager wint, neemt hij de plaats van de ander in. Verliest de uitdager dan blijft alles bij het oude. Ook bij gelijkspel blijft alles bij het oude.
Op iedere boom wordt met 3 pijlen geschoten. Op de eerste boom mag je beginnen met een proefschot. Voor de laatste, de zesde boom geldt: 3 schouderschoten.

Dus gewoon elkaar even bellen of onderweg iets afspreken.

Toon van der Aa is de coördinator. Het is belangrijk dat schutters datum en tijdstip meteen doorgeven aan hem. Hij kan zien of er al anderen op dat tijdstip willen schieten en of er strijdigheid komt met de coronaregels (max. met zijn vieren tegelijk).
In ieder geval zal Toon dezelfde dag de kamp op de “ladderkalender” zetten en publiceren.
Gildebroeders die willen gaan bekijken, dienen dat ook te melden bij de coördinator.

De communicatie
Het is belangrijk om de wedstrijdregels goed na te leven, zodat Toon van der Aa dagelijks de planning kan bijhouden, de uitslagen kan verwerken en beide zaken kan publiceren via een groepsapp die bestemd is voor de coördinator om met de schutters te communiceren.

Inzage in de competitieladder: https://imageshack.com/a/KHhw7/1

Inzage in de wedstrijdplanning: https://imageshack.com/a/GHhw7/1

Bedenk: de ladder van succes is bovenaan nooit druk. Er zal uiteindelijk een schutter op de bovenste sport eindigen en die krijgt op kermisdinsdag 2021 de ‘Cees-van-Rijen-wisselspeld’