Vandaag, 30 juli. is het de internationale dag van de vriendschap. En zeg nou zelf; wat past nou meer bij onze broederschap? Deze, in ons land nog niet zo bekende dag, is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om de plaats te benadrukken, die vriendschap inneemt als het gaat om vrede in en tussen culturen. Juist op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de vriendschappen in je leven. Vandaag hebben we een goed excuus om de telefoon eens te pakken en die op de achtergrond geraakte vriend of broeder eens te bellen, of uit te nodigen voor een bakkie of glaasje.

Vriendschap en broederschap is:
Samen leuke dingen doen
Elkaar helpen als het nodig is
Luisteren naar elkaar zonder te oordelen
Lachen tot de tranen over je wangen druppen

Of zoals Guus Meeuwis het zingt:
“Vandaag zie ik m’n vrienden van vroeger
Gewoon om te zien of er ergens iets zit
Van die jongens in ons die nergens om vroegen
Die niet wilde weten wat zwart was of wit
Ik heb tranen gelachen onnozel gedaan
En tenslotte tevreden, het licht uitgedaan”