Het zit erop. Het winterseizoen. Het winterschieten met kruisboog op de wip. De laatste wedstrijd was vandaag bij Sancta Barbara. In groep B is koningsdeken Toon van der Aa geëindigd in pole position en in groep A staat Joris Vingerhoeds op de hoogste trede van het podium. Voor beide schutters: proficiat!

En het werd tijd. De klok heeft afgelopen nacht zijn winterjas geruild voor een blouse met korte mouwen. Hét sein om de onderlinge zomercompetitie in onze gildetuin te starten. Op maandagavonden zullen weer aparte, maar vertrouwde geluidjes te horen te zijn ter hoogte van de Winteresedijk 1A.. Het zoeven van pezen, het klikken van sloten, het klappen van neerstortende pijlen, het zuchten van broeders die zoeken naar die pijlen, het lachen en het  kletsen van broeders. Van het fenomeen ‘voorjaarsmoeheid’ zal niets te merken zijn.

De eerste dag, komende maandag, schieten we op de vogel. Volgende maandagen op de wip. Al onze broeders mogen meedoen. Iedereen is vanaf 28 maart a.s. elke maandagavond welkom om kennis te maken met een broederschap.