Fazanten, konijnen, hazen, het jachtseizoen is geopend.  Misschien geloof je het niet, maar daags na de opening was er al genoeg wild te winnen tijdens de wildverschieting in de gildetuin van Sint Sebastiaan Oirschot.  ‘Verse’ en panklare fazanten, konijnen en hazen. Het weer wenkte om deel te nemen aan de verschieting, zondag 16 oktober.
Tegen 09.00 uur schreven zich de eerste schutters in. Dat bleef lekker doorlopen en in de voormiddag verdrongen zich 23 deelnemers onder de schutbomen. Rond het middaguur  begon het afkampen tussen de 19-, 18-punters en de kampioenen. Je leest het goed geen 20-punters. Niemand wist dat aantal treffers te maken.
’s Middags startte een volgende groep van ruim 20 deel nemers.  Ook de middag verliep op rolletjes en in een goede sfeer.
Onbeantwoord  blijft de vraag, gaat het  gewonnen wild thuis voorlopig in de diepvries of is het vooral direct de pan ingegaan om de zondag smakelijk af te sluiten. Ik vermoed het eerste.