Nee, het is geen 5-sterren gastenverblijf voor mensen. Het is een ‘hotel’ in de schutstuin van gilde Sint Sebastiaan aan de Wintelresedijk. Het is een plek om aan insecten voor langere tijd onderdak en een veilige plek te geven.

Insecten vinden steeds moeilijker een schuil- en nestplek, terwijl ze  een onmisbare schakel in de natuur en van onschatbare waarde zijn voor een ecologisch evenwicht.
Wij kunnen de insecten helpen, dacht het gilde. We beschikken immers over een grote tuin die grenst aan het landgoed ‘s-Heerenvijvers, een natuurgebied. Samen met Frans en Marco Berben is een ‘hotel’ gemaakt van 4 meter lang, 1 meter hoog en ruim een halve meter diep. Zaterdag 4 februari is het, van gerecycled materialen opgetrokken en opgevulde, hotel in de tuin geplaatst.

Wie herinnert zich “Erik of het klein insectenboek’ van Bomans? Een boek dat verscheen in 1941. Het is een verhaal over een jongetje dat in de magische wereld van de insecten terecht komt. In het voorwoord bij de zoveelste herdruk van dit boek, schreef Bomans: “In deze uitgave is niets veranderd. Het was niet nodig. Ik zeg dit zo gewoon mogelijk, maar toch met een lichte trilling. Alles is waar gebleken. Met vertrouwen zie ik de volgende kwarteeuw tegemoet.”
Iedereen is van harte welkom in de gildetuin om de magische wereld van insecten te  bezichtigen.