De op Tweede Paasdag 10 april weer tot leven gewekte Internationale Hondenwandeling Oirschot, eerder gehouden van 1967 tot en met 1983, was een groot succes. Er liepen in deze eerste editie na 40 jaar ruim 150 honden, begeleid door een kleine 400 personen, mee in Oirschot.

De honden en hun begeleiders konden een 5 km of 10 km wandeling maken langs Oirschotse monumenten en mooie natuurlandschappen. De 10 km wandeling kende een pitstop bij het bedevaartsoord de Kapel van de Heilige Eik.

 

 

40 jaar niet geweest, en daar is ie weer: De Internationale Hondenwandeling Oirschot. Ook bij deze eerste editie na 40 jaar gelijk weer internationaal, want er liep één Belg mee….. De start was op de Markt. maandag Tweede Paasdag tussen 10.00 en 12.00 uur, waar het startsein werd gegeven door burgemeester Judith Keijzers – Verschelling. En daar ging het: vanaf de Markt links- of rechtsom voor de 5 km of de 10 km route. Wie ook meeliep, was Ans Temminck, dochter van Rien Temminck, één van de organisatoren van de wandeling tot en met 1983. Voor en na de start en na de finish konden wandelaars zich laten voorlichten door mensen  van Stichting Hulphond Nederland, Dierenkliniek Den Heuvel, trimsalon ‘Trimzelfjehond’, De Jachtstal, Hondenuitlaatservice De Beestenboel en heuse keurmeesters die de hond gratis keurden. En een beestenboel werd het! Heel veel honden, heel veel begeleiders, heel veel belangstelling voor het keuren en natuurlijk voor het goede doel van deze hondenwandeling: Stichting Hulphond Nederland.

 

Stichting Hulphond Nederland

Want een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid en ingezet door deskundige trainers en therapeuten. Er zijn al meer dan 2.000 hulphonden opgeleid en jaarlijks worden 750 cliënten geholpen! Hulphond Nederland heeft voor iedereen de juiste hulphond!

Het organiserende Gilde Sint Sebastiaan Oirschot kan terugkijken op een vliegende start van wat misschien weer, net als meer dan 40 jaar geleden, tot een Oirschotse traditie zou kunnen uitgroeien.