Het begon zaterdag 10 juni. Een bus vol met onze gildebroeders en aanhang, vertrok rond de middag naar Westerlo, een plaats in België, waarmee de gemeente Oirschot in vriendschap is verbonden. Dé plaats waarin een gilde met dezelfde patroonheilige als wij hebben, zetelt. Dé plaats waar onze beschermheer Prins Simon de Merode een kasteel bewoont. We gingen om met elkaar de al een eeuwdurende vriendschapsband te vieren. Het werd een prachtige, lange dag met louter hoogtepunten. Om er enkelen te noemen: een mis met 4 heren, vendelen en tamboeren op de Grote Markt, binnenhalen van estafettelopers van de atletiekclubs uit de beide gemeenten, ontvangst, receptie en toespraken in het fraaie gemeentehuis van Westerlo. En tenslotte zijn we, na tevreden het licht uitgedaan te hebben in het gildehuis van Sint Sebastiaan Westerlo, huiswaarts gegaan met mooie herinneringen.

 

 

 

 

De volgende dag, zondag, was het op tijd uit de veren voor het gildefeest in Moergestel. Nog vermoeiender als de dag eerder, volgens onze broeder Toon van der Aa. We scoorden ondanks alles: het viertal bestaande uit Rogier Willems, Adwin Mols, Jos Smetsers en koning Toon Capel, veroverden een derde prijs met het schieten. Onze koning wist bovendien de zevende personele prijs binnen te halen.

Maandag was het uitslapen, althans voor de niet meer zo jongeren onder ons. ’s Avonds echter weer aan de bak. Dit keer in de eigen gildetuin, oefenen. Wat? Kom volgende week kijken, zou ik zeggen.