In januari, tijdens de teerdag, ontvingen ze de spreekwoordelijke veren. Gisteren was het tijd voor een feestje ter ere van ze. Ze zijn Toon van der Aa en Jan van Stralen. Beide zijn in 1973 lid van gilde St Sebastiaan geworden. Dus beide zijn nu een halve eeuw gildebroeder. Beide zijn al die jaren verdienstelijk geweest voor het gilde. Jan als vendelier en gildebouwmeester. Toon in ontelbare functies en rollen. Beide zijn ware gildebroeders. Beide verdienden een feestje.
Door een haag van medebroeders en begeleidt door luid applaus arriveerden Toon en Jan in een koets in de gildetuin. Hoofdman Karel Smetsers verwelkomde de jubilarissen en hun familie en blikte kort terug op hun verleden, een verleden dat nog lang niet voorbij is. Uiteraard volgde hierop een ‘weerwoord’ van de jubilarissen. Maar voordat het feest kon beginnen, voerden tamboer Martijn van Nunen en koning Toon Capel een tromconcert uit met de compositie ‘Caert 1531’.¬† Ceremoniemeester Guido Sanders gaf daarna het startsein voor het feest. Hij nodigde iedereen uit om samen het glas bubbels te heffen op het gouden stel.
Wat volgde was een hele gezellige avond met veel lekkernijen vanaf de gril, klaar gemaakt door de ‘jongere’ broeders onder chef Peter van Heesch. Dit alles begeleidt¬† met livemuziek gespeeld door ‘Kuifje uit Tibet’ met hits uit de tijd van het radioprogramma ‘Goud van Out” dat werd uitgezonden vanaf het schip Veronica en onze gildebroeder Cor Welvaarts speelde op zijn mondharmonica ‘Hoor je het ruisen der golven’ voor het hele gezelschap.