Zo’n 12 broeders kregen hem gisteren aan het eind van de middag¬† met vereende kracht overeind. De nieuwe schutsboom. Ontworpen en geschonken door koningsdeken Toon van der Aa. Gemaakt door Latour Machinefabriek Oirschot.
Ja, ze gaan verdwijnen de zes houten schutsbomen in de gildetuin. Vele jaren hebben zij dienst gedaan, onnoemelijk veel pijlen hebben ze getrotseerd, iets minder is het plaatje in de top eraf gewipt en weer opgetrokken. Maar ze naderen het einde van hun levensduur  De eerste is nu vervangen. Voor de kenners: de meest kromme.

Koning Toon Capel testte als eerste de nieuwe boom (of moeten we vanaf nu praten over schutspaal?) uit. Het is een makkie blijkbaar, want met zijn eerste schot wipte het plaatje eraf en de koning trok het er moeiteloos weer op. Geslaagd, koning en de boom/paal.

Koningsdeken Toon en Jan Latour bedankt.

Voor onze broeder Jan Latour. had het een heel vervelende staart. De oplegger waarmee het 12,5 meter lange gevaarte is vervoerd, kwam vast te zitten. Pas de volgende dag werd de kreeg de vrachtwagen weer vaste grond onder de wielen.