Robbie van Heeswijk verovert de titel burgerkermisschutter van Oirschot. Hans van Kollenburg is kermisschutter van gilde Sint Sebastiaan geworden. Zij dragen de titel en de daarbij behorende versierselen van kermisdinsdag 2023 tot kermisdinsdag volgend jaar.

(Burger)kermisschutter
Na een week van kermis in de hel, daalde de kermisattracties met de najaarszon neer op de Markt in Oirschot. Op kermisdinsdagĀ  verzamelen zich de schutters van gilde Sint Sebastiaan en publiek voor het tweejaarlijks schieten om de titel kermisschutter en burgerkermisschutter van Oirschot.
Burgerkermisschutter van Oirschot is Robbie van Heeswijk geworden. Nadat de deelnemers 137 schoten hadden gelost, wist hij het laatste stukje van de vogel af te schieten.
De schutters van het gilde hadden slechts 45 schoten nodig om de winnaar uit te roepen. Oud-koning Hans van Kollenburg geeft opnieuw zijn visitekaartje af. Hij is de kermisschutter van het gilde.

Competitiewinaars 2023
Voorafgaand aan het traditionele schieten op kermisdinsdag wordt de winnaar van de reguliere competitie op het podium gezet. Dit jaar waren er voor het eerst twee podiumplaatsen te verdelen: een voor de schutter die zich het meest wist te verbeteren ten opzichte van het vorige seizoen en een voor degene die dit seizoen het beste heeft geschoten. Adwin Mols verbeterde zijn resultaat het meest. Hij ontving het ‘Janus-van-der-Vleuten-wisselschild’ uit handen van Willem van der Vleuten.

Koning Toon Capel bleek de allover-winnaar te zijn. Hij ontving het nieuwe schild dat koningsdeken en competitieleider Toon van der Aa heeft ingesteld.