De winterverschieting 2023/2024.

Zo werkt het
Na de tiende ronde in de winterverschieting wordt de tussenbalans opgemaakt. De deelnemende schutters worden dan in drie groepen verdeeld: klasse A, klasse B en de groep ‘Buiten Mededinging’ (omdat die niet genoeg series hebben geschoten). Op dat moment wordt voor iedereen de zeven beste series bij elkaar opgeteld en dat bepaalt de rangorde.
De schutters die meer dan 80 treffers hebben, komen in klasse A. De rest in klasse B of ‘buiten mededinging’.

Inmiddels is de elfde ronde van de wintercompetitie ook geschoten en  zijn er nog drie  te gaan. Aan het eind van deze vervolgcompetitie worden de drie beste uitslagen opgeteld bij de stand die ontstond na tien ronden.

De laatste drie ronden
De afsluitende drie ronden zijn op:
3 maart – Sint Sebastiaan
17 maart – Onser Liever Vrouwe Broederschap
24 maart – Sancta Barbara (finale en prijsuitreiking met aansluitend gezamenlijke lunch)

 Verloop van de elfde ronde (zondag 18 februari)
Van onze koningsdeken Toon van der Aa ontvingen we het volgende verslagje van de elfde ronde.
“Afgelopen zondag regende het vrijwel de hele ochtend. Het zal ook niet deze winter. Gelukkig was het niet koud en tegen regen kun je je kleden.
Maar brildragers zijn onder die weersomstandigheden in het nadeel. En af en toe valt er een regendruppel precies in je vizier. Dat betekent dan dat je de boog moet afzetten, de zaak schoonblazen en opnieuw aanleggen. Allemaal niet echt optimaal dus.

Onze koning, Toon Capel, stond na tien ronden fier aan kop in klasse A. Maar afgelopen zondag schoot hij zijn slechtste serie van de competitie: 11 treffers.
Nog niets aan de hand eigenlijk, want deze serie kan hij straks laten vervallen. Maar het legt wel druk op zijn schouders, want nu mag hij niet meer falen bij de laatste drie wedstrijden.
Maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij zijn belangrijkste rivaal, Thomas van Laarhoven, gaat verslaan.
Ikzelf sta er minder florissant voor. Om op de eerste plaats te eindigen in klasse B, want ik moet nog minimaal zes punten inhalen. Maar de eerstvolgende ronde,  3 maart a.s., hebben we thuisvoordeel. Dán moet het gebeuren!”

Aanmoedigingen geven een soort superkracht. Het is als een toverdrank die een extra boost geeft. Onze schutters zijn er mee gebaat. Dus tot zondagmorgen 3 maart in de gildetuin aan de Wintelresedijk?

Standenlijst