Ons correspondentie-adres

Theo Cruijff (deken-schrijver)
het Veld 27
5688 RK Oirschot

m: 06-10 12 44 96

e-mail: info@sebastiaansgilde.nl

facebook: www.facebook.com/SebastiaanOirschot

KvK–nummer: 40258639

 

Onze website-redactie

Heb je leuke foto’s, berichtjes, vragen of opmerkingen over deze website stuur een berichtje aan: webredactie@sebastiaansgilde.nl

 

Onze gilde-accommodatie

Wintelresedijk 1A (hoek Kempenweg)
5688 GW OIRSCHOT

Omdat de gemeente bij de ontwikkeling van industrieterrein ‘De Scheper’ onze oude gildetuin, aan de Oerschoren aan de overkant van de Kempenweg, wilde verwerven moesten we op zoek naar een nieuwe locatie. Uiteindelijk, na enige onderhandelingen konden we met de gemeente Oirschot een ruiltransactie realiseren, die ons het huidige grondstuk van ruim 1 ha opleverde. Wij zijn er trots op om deze accommodatie volledig in eigendom te hebben.

Ons archief

Sint Sebastiaanskamer
Dekanijstraat 10
5688 AR OIRSCHOT

Onze ere-archivaris, Antoon van Esch z.g., overleed in 2012. In een legaat werd door hem bepaald, dat zijn woonhuis zou vervallen aan De Raven Stichting en dat gezocht zou moeten worden naar de haalbaarheid van het aldaar onderbrengen van het archief van ons gilde. Tevens zou de Heemkunde-kring er haar onderdak moeten krijgen. Door heel veel zelfwerkzaamheid van velen is dat gerealiseerd kunnen worden. Op Koningsdag 2014 is het pand ingezegend en officieel door beide verenigingen in gebruik genomen in aanwezigheid van de zus van Antoon. Bertha heeft de naam van ons archief onthuld. Wij hebben de rechtervleugel in gebruik. Johanna’s huis, zoals we het noemden. Op zolder is een geconditioneerde en brandveilige archiefruimte gecreëerd. Op de begane grond een kleine tentoonstellingsruimte, een keukentje en een toilet. Een werkgroep werkt hier een middag, meestal vrijdag,  in de week om ons zeer omvangrijke archiefmateriaal professioneel te ordenen.

Ons gildehuis

De Beurs
Sint Odulphusstraat 7
5688 BA OIRSCHOT

Telefoon: 0499-57 2222
Website: De Beurs

‘De Beurs’ is sinds april 2019 ons ‘home’. Nadat besloten was dat  ‘Hof van Solms’ niet langer een horecabedrijf zou zijn, waren wij van harte welkom in De Beurs aan de Markt in Oirschot.