Het schiet-en oefenterrein, de gildetuin, ligt tegen landgoed ’s Heerenvijvers. Het precieze adres is: Winteresedijk 1A, (hoek Kempenweg).

Wij zijn de trotse eigenaar van dit, helemaal aan de natuurlijke omgeving aangepaste, terrein, waar we het schieten met de kruisboog beoefenen en waar we schietwedstrijden organiseren. We hebben daar ook een jeu-de-boulesbaan en een onderkomen voor de sterke verhalen na afloop van het schieten. Vooral op maandagavonden, vanaf het moment dat de zomertijd is ingegaan totdat de klok weer terug is gezet, de wekelijkse oefenavond, komen de verhalen over heden en verleden los. Belangstellenden zijn altijd welkom vanaf 18.00 uur.

Onderkomen

Onderkomen

 

 

 

Toegangspoort Gildeterrein.

Jeruzalemskruis bij toegangspoort.

Hieronder een op schaal gemaakte tekening van de gildetuin met een oppervlakte van ca. 1,5 hectare. Door een mooie poort kom je via een met bomen omzoomd laantje op het schietterrein (het gele gedeelte). In het midden, in een lichte boog, staan 6 schutsbomen. Het gilde onderhoudt het terrein op zodanige wijze dat er een diversiteit aan begroeiing is. Het snoeien door de leden geschiedt jaarlijks, begin januari. Het is dan vaak koud. De traditionele erwtensoep daarna maakt veel goed.Op de plattegrond zijn aan de rand van het schietterrein de veelal door leden geschonken bomen te zien. De verschillende soorten bomen zijn weloverwogen in het landschap geplaatst.

 

Oppervlaktetekening Gildeterrein.